Larssons Säljcenter

Familjeägd bilfirma på öster

Säljcenter är en familjeägd bilfirma som funnits i Örebro sedan 1994. Den huvudsakliga verksamheten är att köpa, byta och sälja bilar av olika märken, i gott skick. Mestadels handlar vi med personbilar, men även arbetsfordon, husvagnar, husbilar och båtar kan vara aktuellt. Numera har vi också verkstadsservice, som däck- byte och reparationer.

Ni hittar firman på Södra Gårdens väg 10, i Gryts industriområde ca 6 km från Örebro centrum. Det är en stor bilhall med verkstad, tvätthall, personalutrymmen och på övervåningen kontor.

Ett brinnande intresse för bilsport

Den som äger och driver företaget är Lars Sundman, 48 år. Han är en sann bilentusiast, och har så varit sedan barnsben. Hans favoritplats har alltid varit garaget, och allt som har motor och fyra hjul fångar hans uppmärksamhet. Detta enorma motorintresse har också lett honom in på en karriär inom motorsporten, och i ett hörn i bilhallen ser jag Stig Blomqvists före detta tävlingsbil stå. Den Blomqvist som kanske är Sveriges mest framgångsrike rallyförare, som en tid också körde banracing i STCC (Swedish Touring Car Championship, numera Scandinavian Touring Car Championship). Lasse fick möjlighet att köpa Stigs bil och har själv tävlat med den.